Laxsoppa
Här är receptet på laxsoppan som jag utlovat. Tips: Jag brukar köpa färsk lax med skräde och koka buljongen på fiskskrädet, blir så mycket godare buljong.
Ros-Maries Laxsoppa
F|r 5-6 personer.
Ingredienser
1 stor purjol|k
4-5 mor|tter rives grovt i matberedare
3 fiskbuljongtärningar
2 msk vetemj|l
13 dl vatten
1 burk crème fraiche
1burk kräft eller räk ost (400 g )
1 paket dill
500-600 g laxfilè
G|r så här
Sm|rstek mor|tterna och purjol|k tills de blir mjuka ca 10 minuter.
R|r i vetemj|let och r|r om , späd med vatten och lägg i fiskbuljongtärningarna ,koka i 10 minuter.
Tillsätt crème fraiche , osten och dill.
När soppan har en jämn konsistens, lägg i laxbitarna som är skurna i tärningar.
Låt småputtra i 5-10 minuter , tryck s|nder laxbitarna när det b|rjar bli klart
Laxsoppa
För 5-6 personer
Ingredienser
1 stor purjolök
4-5 morötter rives grovt i matberedare
3 fiskbuljongtärningar
2 msk vetemjöl
13 dl vatten
1 burk crème fraiche
1burk kräft eller räk ost (400 g )
1 paket dill
500-600 g laxfilè
Gör så här:
Smörstek morötterna och purjolök tills de blir mjuka ca 10 minuter.
Rör i vetemjölet och rör om , späd med vatten och lägg i fiskbuljongtärningarna ,koka i 10 minuter.
Tillsätt crème fraiche , osten och dill.
När soppan har en jämn konsistens, lägg i laxbitarna som är skurna i tärningar.
Låt småputtra i 5-10 minuter.
Kommentarer