Laxsoppa

Här är receptet på laxsoppan som jag utlovat. Tips: Jag brukar köpa färsk lax med skräde och koka buljongen på fiskskrädet, blir så mycket godare buljong.
Ros-Maries Laxsoppa
F|r 5-6 personer.
Ingredienser
1 stor purjol|k
4-5 mor|tter rives grovt i matberedare
3 fiskbuljongtärningar
2 msk vetemj|l
13 dl vatten
1 burk crème fraiche
1burk kräft eller räk ost (400 g )
1 paket dill
500-600 g laxfilè
G|r så här
Sm|rstek mor|tterna och purjol|k tills de blir mjuka ca 10 minuter.
R|r i vetemj|let och r|r om , späd med vatten och lägg i fiskbuljongtärningarna ,koka i 10 minuter.
Tillsätt crème fraiche , osten och dill.
När soppan har en jämn konsistens, lägg i laxbitarna som är skurna i tärningar.
Låt småputtra i 5-10 minuter , tryck s|nder laxbitarna när det b|rjar bli klart
Laxsoppa

För 5-6 personer
Ingredienser
1 stor purjolök
4-5 morötter rives grovt i matberedare
3 fiskbuljongtärningar
2 msk vetemjöl
13 dl vatten
1 burk crème fraiche
1burk kräft eller räk ost (400 g )
1 paket dill
500-600 g laxfilè
Gör så här:
Smörstek morötterna och purjolök tills de blir mjuka ca 10 minuter.
Rör i vetemjölet och rör om , späd med vatten och lägg i fiskbuljongtärningarna ,koka i 10 minuter.
Tillsätt crème fraiche , osten och dill.
När soppan har en jämn konsistens, lägg i laxbitarna som är skurna i tärningar.
Låt småputtra i 5-10 minuter.

Vinlista - Pinot Noir-provning hos Helena, 16 mars 2012

Den utlovade vinlistan från vår senaste provning:
(Listan är i den ordning som vi provade dem, dock inte flaskorna på fotona)

1. Casillero del Diablo, Reserva, Pinot Noir 2010, (nr 6603). Pris: 75 kr
2. Bourgogne Hautes Côtes de Nuit, Les Dames de Vergy 2010, (nr 5460). Pris: 129 kr
3. Matthias Gaul, Pinot Noir 2010 (nr 2848). Pris: 119 kr
4. Saint Clair, Pinot Noir 2010, (nr 16015). Pris: 99 kr
5. Hautes-Côtes de Beaune 2008, (nr 73270 kr). Pris 174 kr
6. Nautilus, Pinot Noir 2008, (nr 74762). Pris: 225 kr

Pinot Noir provning 16 mars 2012

Eftrersom maken till föreningens sekreterare glömde kvar väskorna med pappren från vår vinprovning, får ni tills vidare hålla till godo med ett foto... Jag återkommer med utförlig vinlista. Tack Helena och Lennart för så fantastiskt god mat och trevlig kväll!